fbpx

#nieuwperspectief op sportief Amsterdam

De ene na de andere sportschool deed de deuren op slot na de uitbraak van het coronavirus. Daarnaast sloot de gemeente Amsterdam eind maart alle openbare sportplekken, van tennisvelden tot voetbalkooien. Deze publieke sportgelegenheden werden verboden terrein. Het bijhorende hekkenwerk werd letterlijk gekkenwerk. De meest inventieve constructies werden gemaakt om het gebruik tegen te gaan. De Amsterdamse fotograaf David Meulenbeld toont ons het sportieve leven in onze hoofdstad.

David Meulenbeld laat aan de hand van vijf foto’s zien hoe sportieve geesten creatief gebruik maken van de publieke ruimte. We zien een buurtspeeltuin omgetoverd worden tot openbare fitnessruimte, de stadsparken transformeren naar oases van rust voor de plaatselijke yogi’s en de afgezette sporttoestellen worden soort kunstwerken an sich. David legt wederom interessante ontmoetingen vast tussen mens en publieke ruimte binnen de coronarestricties.

Fotoreeks #nieuwperspectief

Met deze serie volgt David Philippe en Sebastian op in onze fotoreeks #nieuwperspectief. Tot aan de zomer presenteren wij fotoseries van diverse fotografen over hoe zij hun woon/verblijfplek tijdens de coronacrisis ervaren. Het zijn geen lege stads- en/of dorpsbeelden of typische huiselijke taferelen, maar foto’s waar de ‘publieke’ en de woonruimte nieuwe invullingen krijgt. We zien hoe mensen zich op creatieve manieren coronaproof manoeuvreren door het urbane landschap. Maar ook hoe zij hun leefruimte geschikt maken voor activiteiten die voorheen buitenshuis plaatsvonden.

Meedoen? Mail de redactie: redactie@a-zine.nl

Op de hoogte blijven van deze fotoseries? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!