fbpx

#nieuwperspectief op de publieke ruimte van Rotterdam

Sinds zijn terugkomst van New York verbleef architect en fotograaf Philippe Sarfati in zelfquarantaine in Rotterdam. Afgelopen weekend deed hij, met camera op zak, zijn noodzakelijke boodschappen. Op deze zonnige zaterdagmiddag liep hij zwervend door de stille Rotterdamse binnenstad en maakte hij een serie foto’s.

De beelden die Philippe spreken voor zich. We zien hoe mensen binnen de restricties dwalen door de publieke ruimte. Van ‘social distancing’ taferelen tot de natte droom van iedere skater, namelijk een zo goed als verlaten stad, zoals een leeg plein voor het Museum Boijmans van Beuningen. Philippe geeft hiermee een nieuw perspectief op zijn woonplek.

Fotoreeks #nieuwperspectief

Met deze serie trapt Philippe de fotoreeks #nieuwperspectief af. Want vanaf deze week publiceren we tot aan de zomer fotoseries van diverse fotografen over hoe zij hun woon/verblijfplek tijdens de coronacrisis ervaren. Het zijn geen lege stads- en/of dorpsbeelden of typische huiselijke taferelen, maar foto’s waar de ‘publieke’ en de woonruimte nieuwe invullingen krijgt. We zien hoe mensen zich op creatieve manieren coronaproof manoeuvreren door het urbane landschap. Maar ook hoe zij hun leefruimte geschikt maken voor activiteiten die voorheen buitenshuis plaatsvonden.

Meedoen? Mail de redactie: redactie@a-zine.nl

Op de hoogte blijven van deze fotoseries? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!