fbpx

#nieuwperspectief op Amsterdam

De binnenstad van Amsterdam zonder horden toeristen is bijna niet voor te stellen, maar nu toch werkelijkheid geworden. Voor veel lokale bewoners is dit misschien wel een droom die werkelijkheid is geworden. Een geluk bij een ongeluk. De Amsterdamse fotograaf David Meulenbeld ging afgelopen week op een zonnige lentedag met zijn camera op pad. Het resultaat is een serie foto’s die het publieke leven in de desolate grootstad illustreren.

David Meulenbeld toont aan de hand van vijf foto’s een nieuw perspectief op het gebruik van de anders zo drukbezochte publieke ruimte. We zien wederom hoe mensen binnen de restricties gebruik maken van hun stad. Van ‘social distancing’ telefoontaferelen tot dwalende raamshoppers. David legt interessante ontmoetingen vast tussen mens en publieke ruimte.

Fotoreeks #nieuwperspectief

Met deze serie volgt David Philippe en Sebastian op in onze fotoreeks #nieuwperspectief. Tot aan de zomer presenteren wij fotoseries van diverse fotografen over hoe zij hun woon/verblijfplek tijdens de coronacrisis ervaren. Het zijn geen lege stads- en/of dorpsbeelden of typische huiselijke taferelen, maar foto’s waar de ‘publieke’ en de woonruimte nieuwe invullingen krijgt. We zien hoe mensen zich op creatieve manieren coronaproof manoeuvreren door het urbane landschap. Maar ook hoe zij hun leefruimte geschikt maken voor activiteiten die voorheen buitenshuis plaatsvonden.

Meedoen? Mail de redactie: redactie@a-zine.nl

Op de hoogte blijven van deze fotoseries? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!