fbpx

#nieuwperspectief vanaf de werkplek

Tijdens zakelijke videocalls krijgen we een glimp van iemands persoonlijke leven, een kijkje in iemands huis, of nou ja, van de ruimte achter de betreffende persoon dan. Sebastian van Damme draait het om door te tonen wat de thuiswerkers zien, om hen heen, maar ook buiten. Want terwijl het werk van de meeste architecten veelal hetzelfde is als voor de coronacrisis, is hun perspectief vanaf hun werkplek drastisch veranderd. 

Deze fotoserie van architect en fotograaf Sebastian van Damme biedt een #nieuwsperspectief op de thuiswerkplek. Hij toont enerzijds het zicht naar buiten. Terwijl de architecten aan het werk zijn, hebben ze een nieuw uitzicht: een vogelvlucht op Rotterdam, de straat, de tuin of groene weilanden als decor.  

Anderzijds toont hij het zicht binnen. De een zit op haar vertrouwde werkplek op kantoor, maar haar situatie is niet als vanouds: een nagenoeg verlaten kantoor met lege werkplekken. De ander werkt in een klein kamertje dat (tijdelijk) is ingericht als huiskantoor, of –  bij gebrek daaraan – in de keuken waar ook andere huisgenoten gebruik van maken.

Sebastian gunt ons een blik in de werkcocons van Marjolein van Eig van Bureau van Eig, Luuk Stoltenborg en Rik de Ruiter van Studio AAAN en van Pepijn Blom van Your Architect. Last but not least, toont hij ons hoe hij er zelf bij zit als hij thuis aan het werk is. 

Wat ons op de redactie vooral opvalt is hoe netjes de bureaus van deze architecten zijn. Onze redactiebureaus zien er heel anders uit met vellen papier, boeken, notitieboekjes, verdwaalde pennen, etc. Of zouden ze hun bureau hebben opgeruimd voor de foto? 

Hoe zit jij erbij? 

Het verlaten kantoor: Marjolein van Eig, Bureau van Eig, zit zonder haar collega’s alleen in het kantoor van Bureau Van Eig 
Het keukenkantoor: Luuk Stolltenborg, Studio AAAN, zit aan de keukentafel en werkt in gezelschap van zijn jonge gezin
Het balkonkantoor: Rik de Ruiter, Studio AAAN, kijkt vanaf zijn riante balkon uit over Rotterdam 
Het plattelandkantoor: Pepijn Blom, Your Architect, kijkt weids uit over de weilanden
Het straatkantoor: zo zit fotograaf en architect Sebastian van Damme er zelf bij, aan de straat met zijn laptop op een stapel boeken

Heb jij ook een (idee voor een) fotoserie met een #nieuwperspectief op de ruimte om ons heen? Laat het ons weten! Want wij publiceren tot aan de zomer fotoseries van diverse fotografen over hoe zij hun woon/werk/verblijfplek tijdens de coronacrisis ervaren. Het zijn geen lege stads- en/of dorpsbeelden of typische huiselijke taferelen, maar foto’s waar de ‘publieke’ en de woonruimte nieuwe invullingen krijgen. 

Meedoen? Mail de redactie: redactie@a-zine.nl

Op de hoogte blijven van deze fotoseries? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!