fbpx

Lancering Mevr. De Architect

Zichtbaarheid van vrouwelijke architecten is belangrijk. Dit werd nog eens bevestigd door de positieve respons op de lancering van Mevr. De Architect 26 januari. De online, live talkshow bracht de printeditie met aangescherpte en gebundelde interviews tot leven in het kantoor van MVRDV, onder leiding van Merel Pit (A.ZINE) en Bas van der Pol (AIR). 

Nathalie de Vries (MVRDV) vertelde waarom voor haar zichtbaarheid zo belangrijk is. Catja Edens en Charlotte Thomas vertelden over vergeten en verzwegen vrouwen in de architectuur, en riepen op voor een herschrijving van de architecuurgeschiedenis, een ware call for action. Eva James lichtte haar onderzoek naar de vrouwelijke blik in het ontwerp van de openbare ruimte toe. Chris van Langen (RAvB), Inger Kammeraat (MVRDV) en Veerle Alkemade (podcast Respons) gingen met elkaar in gesprek over hoe het onderwijs en de bureaupraktijk meer inclusief kan zijn. Wiegert Ambagts en Kaj van Boheemen (Namelok) vertelden aan de hand van prachtige beelden waar de mannelijke dominantie in de definiëring van ‘goede architectuur’ vandaan komt. 

Heb je dit alles gemist, geen paniek! De lancering van Mevr. De Architect valt terug te kijken via het AIR YouTube kanaal!

Bestel jouw exemplaar!
Plaats hier je bestelling voor de 2e druk van Mevr. De Architect.

Nogmaals dank aan AIR, Eva van Breugel, Jacklin Goverde (Productie) en Livestream Rotterdam. Al dit moois is mogelijk gemaakt door de steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie