fbpx

Fiets jij door luchtvervuiling?

Hoe is de luchtkwaliteit op jouw fietsroute? Fietsen is gezond, maar luchtvervuiling is dat uiteraard niet. Bij onderzoek naar de gezonde stad maakte PosadMaxwan met hulp van GIS (geografisch informatiesystemen) deze interactieve kaart van het fietspadennetwerk in Zuid-Holland. Je kunt er tot in detail zien hoe het gesteld is met de fijnstof en stikstofdioxide onderweg.

De provincie Zuid-Holland is momenteel de minst gezonde van Nederland, maar de ambitie is om in 2040 juist de gezondste provincie van het land te zijn. Tijd voor een onderzoek, in samenwerking met TNO. Een gezonde omgeving is een belangrijke voorwaarde om ook in de toekomst een prettige provincie voor wonen, werken en recreëren te blijven. Op deze kaart komen beweging en luchtkwaliteit samen.

Klik op de kaart om te kijken hoe je het gezondst door Zuid-Holland kan fietsen of wandelen natuurlijk.

Stedenbouwkundig bureau PosadMaxwan presenteert op A.ZINE hun #kaartvandemaand. Het bureau werkt aan de schone, bereikbare en gezonde stad en baseert zich op feiten om dit te bereiken. Door het verzamelen, structureren en in kaart brengen van data, komen ze tot nieuwe inzichten voor de stad van morgen.