fbpx

100 jaar KLM: wonen in het eerste hoofdkantoor

Vandaag bestaat KLM 100 jaar. Het allereerste hoofdkantoor (1937) zat niet in Amsterdam, maar aan de Plesmanweg (vernoemd naar oprichter van KLM: Albert Plesman) in Den Haag. Momenteel staat het gebouw leeg en wordt het verbouwd tot woongebouw.

Hoe was het vroeger in dit gebouw? En wat zijn de nieuwe plannen? In een korte documentaire waarbij we kijken door de ogen van Ineke van der Veer en Bart Dura komen we achter de antwoorden op deze vragen.

Ineke, de dochter van het hoofd facilitaire dienst destijds, bezoekt het gebouw opnieuw. Ze woonde samen met haar vader, moeder en zus 15 jaar in het penthouse; een van de dienstwoningen in het complex. Ze voelt zich ‘bevoorrecht dat ze hier mocht opgroeien’.

Bart is de nieuwe eigenaar van het gebouw dat hij momenteel transformeert tot een ‘ministadje’ zoals hij het zelf noemt. In de video wijst hij de kracht van het ontwerp aan en de mogelijkheden die het nu biedt tot transformatie.

Deze video is gemaakt in opdracht van LIAG.