fbpx

Wat hebben de warenhuizen van Hudson’s Bay aan het Rokin opgeleverd?

Wat hebben de nieuwe warenhuizen aan het Rokin in Amsterdam, ontworpen door Rijnboutt, opgeleverd voor de openbare ruimte? Om deze vraag te beantwoorden ging ik ter plekke kijken. Ik liep via een nieuwe steeg van het Rokin naar de Nes, langs de gerenoveerde Vleeshal en dronk een kop thee op het Nes Plein.

Ook vroeg ik enkele voorbijgangers naar hun ervaringen. En of ze toevallig ook een nieuwe bestemming voor de panden weten, aangezien de huidige huurder, Hudson’s Bay, binnenkort vertrekt.

Bekijk mijn hele vlog hier:

Reactie Rijnboutt

Frederik Vermeesch (Rijnboutt) gaf de volgende reactie op de vlog:

“Mooi hoe Merel ons de plek drie jaar na oplevering van de gebouwen door de ogen van de gebruikers laat zien. Er is een prettige levendigheid ontstaan. Het Nesplein is niet langer meer ‘de achterkant’, maar is nu goed en op een Amsterdam-eigen manier (middels de nieuwe steeg) verbonden met het Rokin. Zoals we hadden gehoopt activeren de plinten en de entrees tot de gebouwen het plein.”

Deze vlog was onderwerp van gesprek tijdens het Rijnboutt Open kennisevent over ‘Nieuwe collectieven. Hoe publiek is de publieke ruimte?’