fbpx

Winnaars ‘Thuis’

Op social media vond afgelopen week een winactie plaats. Drie deelnemers konden een exemplaar winnen van ‘Thuis. Filosofische verkenningen van het alledaagse’ door een foto te maken van hun thuissituatie waarin ze ‘doen alsof ze thuis zijn’. Op Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn werden ontroerende, grappige en creatieve foto’s gedeeld.

Thuis is nu de plek waar allerlei activiteiten plaatsvinden die normaal vaak ergens anders plaatsvinden, zoals werken, naar schoolgaan of sporten. De deelnemers werden uitgedaagd een foto te maken van een plek waar ze het zichzelf (of een ander) zo gemakkelijk mogelijk hadden gemaakt. Of juist niet.

Hadden ze creatieve aanpassingen gedaan zodat ze ook nog even ‘alleen’ kunnen zijn? Of juist samen? Bijvoorbeeld door het bouwen van een hut middenin de woonkamer, een geïmproviseerde thuiswerkplek of school?

Hieronder vind je de drie leukste foto’s, geselecteerd door auteur Pieter Hoexum en mij. Dankzij Uitgeverij Atlas Contact krijgen de winnaars een exemplaar van ‘Thuis. Filosofische verkenningen van het alledaagse’ toegestuurd. Van harte gefeliciteerd!

Mark Wit, Rijswijk

“Onze zoon wilde graag een plek voor zichzelf waar hij kon chillen, want “ik mis school en m’n vriendjes”…”

Wouter Hollander, Rijswijk

“Werken op een nieuwe plek. Gelukkig is er lego…”

Anne Seghers, Utrecht

“Thuis is de plek die je zo goed kent dat je hem zelf niet meer ziet. Waar je, door je blik te verschuiven en te verruimen, een plek in een plek in een plek ontdekt.”

Thuis. Filosofische verkenningen van het alledaagse

Helaas niet gewonnen? Niet getreurd. Je kunt een exemplaar ook bestellen bij Uitgeverij Atlas Contact.