fbpx

Natuurlijk zwemwater om de hoek

Met de hittestress van afgelopen dagen is deze kaart door PosadMaxwan een logische reactie op het veranderende klimaat. Zwemmen lost het probleem niet op, maar biedt tenminste wel verkoeling. Door inzichtelijk te maken waar mensen kunnen zwemmen en of dit gemakkelijk per fiets te bereiken is, draagt deze interactieve kaart een steentje bij aan een actieve, gezonde leefstijl. Een gezonde stad begint tenslotte bij gezonde inwoners.

Zwemmen, fietsen, maar ook kunnen ontspannen aan het water; het draagt allemaal bij aan gezonde verstedelijking. Wat dat betreft hebben de inwoners van Westerwolde geluk. Deze gemeente heeft namelijk het meeste zwemwater dichtbij, als je de kustplaatsen niet meerekent uiteraard. Mensen in Apeldoorn, Arnhem, Amersfoort, Alkmaar en Deventer moeten verder fietsen om een duik te kunnen nemen.

Wil jij ook weten waar je in de buurt kunt zwemmen en hoever het fietsen is? Vul dan je postcode in op de interactieve kaart.

NB: voor deze #kaartvandemaand is gebruik gemaakt van GIS gegevens die zijn verkregen via zwemwater.nl. Check deze site voor meer info over veilig en schoon zwemwater.

Stedenbouwkundig bureau PosadMaxwan presenteert op A.ZINE hun #kaartvandemaand. Het bureau werkt aan de schone, bereikbare en gezonde stad en baseert zich op feiten om dit te bereiken. Door het verzamelen, structureren en in kaart brengen van data, komen ze tot nieuwe inzichten voor de stad van morgen.