fbpx

Team

Avatar
Hoofdredacteur / Uitgever

Merel (1981) is altijd gefascineerd geweest hoe ze op een toegankelijke en inclusieve manier het gesprek over architectuur kan voeren. Opgeleid als architect weet ze precies waar de architectuur incrowd van houdt, maar hoe interessant is dat voor het grotere publiek waarvoor ze uiteindelijk voor ontwerpen? En sluiten ze daarmee geen mensen buiten? Als hoofdredacteur A.ZINE wil ze een platform bieden voor verhalen die architectuur in perspectief plaatsen.

Jacklin Goverde
Creative / Redactieadviseur

Jacklin (1984) ondersteunt al bijna 20 jaar organisaties om ideeën te realiseren. Sinds 2012 zelfstandig. Ze heeft een voorliefde voor kunst en cultuur en werkt als adviseur en manager voor (creatieve) organisaties. Dat A.ZINE op haar pad kwam, is een toeval dat treft. A.ZINE beweegt zich op het snijvlak van haar persoonlijke interesses en haar werkleven. Jacklin helpt de redactie bij het organiseren van wat (nodig) is, zodat zij met energie kan creëren en bewegen.

Avatar
Eindredacteur / Onderzoeker

Charlotte (1992) is een Belgische kunst- en architectuurhistoricus die haar hart verloren heeft in het Nederlandse architectuurlandschap. Van kinds af aan werd ze geprikkeld door de kracht van architectuur, stedenbouw, en de invloed hiervan op het grote publiek. Haar fascinatie voor 'lelijke architectuur' en de menselijke architectuurbeleving vormt een rode draad in haar publicaties. Met haar passie voor architectuur ondersteunt ze A.ZINE.

Avatar
Webredacteur

Liz (1992) heeft al een lange weg afgelegd. Van interieurarchitect in New Delhi en Amsterdam, via communicatiemedewerkster bij SVP architectuur en stedenbouw, naar het team van Architectuurverhalen en de redactie van A.ZINE waar ze op haar plek is. “Mijn liefde voor ruimtelijk ontwerp gaat samen met mijn liefde voor het maken van verhalen.” Vanaf het eerste uur is Liz betrokken bij de ontwikkeling van A.ZINE. Vol enthousiasme maakt ze waar wat is bedacht.

Grete Simkuté
Redacteur / Auteur

Grete Simkuté (1991) werkt als journalist, tektschrijver en copywriter. In haar werk als tekstschrijver – ze schrijft over kunst, design en architectuur – komt haar gevoeligheid voor beeld en taal samen. Van expo-reviews tot een achtergrondartikel over houttrends: haar stukken verschenen o.a. in De Morgen, De Standaard, ELLE en ABSoluut Magazine. En nu dus ook op A.ZINE. ‘Compositie, balans, ritme: met het schrijven van een tekst let ik op dezelfde dingen als een architect.

Avatar
Webredacteur

Janek (1998) weet al van jongs af aan dat hij de architectuur in wil en studeert momenteel Bouwkunde aan de TU Delft. Het daadwerkelijke gebruik van een ontwerp fascineert hem. Door zijn passie voor creatieve beroepen zoals grafisch ontwerpen en journalistiek, kwam hij per toeval terecht bij A.ZINE. Hij ondersteunt de redactie met allerlei werkzaamheden, van het online zetten van artikelen tot het opzetten van campagnes.